Hogyan született a Google

Már a web fejlődésének korai szakaszában jelentek meg keresési szolgáltatást nyújtó weboldalak.


A Google keresőt Larry Page és Sergey Brin stanfordi hallgatók alapították 1996-ban, azzal a céllal, hogy kifejlesszék az "egységes és univerzális digitális könyvtárat", mely tulajdonképpen annyit jelentett, hogy megoldát kerestek arra, hogyan lehetne egy hatalmas adatrengetegből megkapni a legrelevánsabb információkat.


Már ekkor is hatalmas jelentősége volt a találati lista felállításában az oldalakra mutató hivatkozások száma és jellege!
Larry és Sergey nem is sejtették mekkora jelentősége lesz az eleinte "BackRub" névvel induló internetes keresőnek. A "BackRub" a "backlink" azaz "viszontlink" jelentőségét hordozta magában, mely a rangsorolást segítette elő, továbbá segítségével fejlesztették ki a Pagerank algoritmust is.


Eleinte a keresőt a Stanford honlapján a "google.stanford.edu" név alatt használták. A google.com domain nevet, pedig 1997 szeptemberében regisztrálták. A keresőóriás neve a "Google" egy véletlen elírása a "googol" kifejezésnek, mely a tízes szám századik hatványát jelenti, de mivel ezt helytelenül írták le, ezért "Google" lett a márkanév.

1998 végére a Google kereső már mintegy 60 millió oldalt regisztrált és sokkal jobb keresési eredményekkel bírt, mint a versenytársak (például a Yahoo vagy Msn) túlterhelt portáljai.

Larry és Sergey a világ nagy csodáját alkotta meg az internet és webfejlesztés történetében, hiszen nem csak mint keresőt, hanem olyan komplex "rendszert" hoztak létre, mely számos hasznos funkcióval rendelkezik.

A 2002-ben kialakított hirdetési rendszer a Google Adwords segítségével a hirdető célzott hirdetéseket állíthat be adwords kampányaiban, így weboldala releváns forgalmat generálhat. Az adwords kampányokban minden a beállított kulcsszótól függ, hogy megjelenik-e az adott találati listában.

A Google újításai nemcsak weblapunk számára, de cégünk sikeres működéséhez is elengedhetetlen feltétel ha már csak a weboldal ellenőrizhetőséget, és keresőoptimalizálásunkat tekintjük.Könyvjelző és megosztás
Keresőmarketing, Kereső marketing, Keresőoptimalizálás, Kereső optimalizálás, Internet marketing, SEO Főoldal Rólunk Szolgáltatásaink Ügyfeleink Kapcsolat *
SEO tanfolyam
Keresőmarketing vélemények
Kapcsolatfelvétel