Weboldal tárhely, webhosting jelentősége a keresőoptimalizálásban

A weboldal tárhely hatással van honlapunkra és annak helyezésére a keresőkben, ezért a megfelelő webhosting kiválasztása napjainkban meghatározó kérdés a keresőoptimalizálásban. A piacon megtalálhatóak ingyenes és fizetős tárhely szolgáltatók. Mire figyeljünk, és hogyan válasszunk? 

Az egyik legfontosabb tényező, hogy megbízható, gyors szerver álljon rendelkezésre. Gondoljunk csak bele, hogy a keresők (nem beszélve a látogatókról) hogyan értékelik azt, ha weboldalunk meglátogatása esetén az lassan töltődik be, vagy meg sem jelenik. Mivel a keresők kényesen ügyelnek arra, hogy a látogatókat megfelelő helyre irányítsák, ezért a keresési találatok rangsorolásánál az egyik meghatározó szempont a megbízható és gyors szerveren elhelyezett weboldal.
 
A lassan betöltődő, és megbízhatatlan weboldalakat a keresőrobotok nem is látogatják, így előfordulhat, hogy honlapunkat el sem tárolják.
 
Sajnos ennek ellenére még mindig sokan azt nézik, hogy minél többet spórolhassanak a webhosting szolgáltatáson, így kétes vagy ingyenes helyeket választanak weboldaluk üzemeltetéséhez.

Pedig ha jól belegondolunk, a weboldal tárhely szolgáltatásnak napjainkban már nincsenek nagy költségei, évi 10000-15000 Ft-ért már minden szempontból megfelelő szolgáltatót találhatunk.
 
Szolgáltató kiválasztásánál célszerű tisztában lennünk azzal, hogy a tárhely szolgáltató mióta van a piacon, mennyire megbízható és rugalmas (például a későbbiekben lehetőségünk van-e egy nagyobb tárhely csomagra való átállásra), valamint mennyire áll rendelkezésünkre. Egyedi igényeink esetén nem érdemes internet szolgáltatónál választani tárhely szolgáltatást, mert kínálataik kötöttek így kevésbé dinamikusak.
 
A rendelkezésre állásnál figyeljünk arra, hogy legyen lehetőség például „support” vagy egyéb kapcsolattartásra, ügyfélszolgálatra, mert ez a jövőbeli sikeresség alapja.
 
Az ingyenes tárhely szolgáltatásnak általában megvannak a maga hátulütői; ilyenek lehetnek a weboldalunkon elhelyezett reklám csíkok, melyeket az ingyenes tárhely szolgáltató helyez el- azonban ha el akarjuk távolítani, azért már fizetnünk kell- és amelyek elvonhatják látogatóink figyelmét. Ezen szolgáltatóknál weboldalunk általában az ingyenes tárhely domain nevének egyik alkönyvtárában vagy aldomain-én érhető el. Ha szeretnénk saját domain nevünkön elérni weboldalunkat, akkor általában azért is fizetnünk kell.
 
Összefoglalva: ha tehetjük, akkor inkább fizessük meg a megfelelő tárhely szolgáltatást, mert olyan kiszolgálást is megkaphatunk, melyeket más- például ingyenes- szolgáltatóknál nem kapunk meg!

 Könyvjelző és megosztás
Keresőmarketing, Kereső marketing, Keresőoptimalizálás, Kereső optimalizálás, Internet marketing, SEO Főoldal Rólunk Szolgáltatásaink Ügyfeleink Kapcsolat *
SEO tanfolyam
Keresőmarketing vélemények
Kapcsolatfelvétel