Ingyenes keresőoptimalizálás eszközök

Az előző („A keresőoptimalizálás haszna”) hírünkben bemutattuk, hogy milyen hasznos is tud lenni a keresőoptimalizálás, az internet marketing egyik elengedhetetlen eszköze. Kellő hozzáértés és tapasztalat híján mit is tudunk tenni weboldalunk fejlődésének érdekében? Meglepő módon elég sok mindent! Ezt fogjuk mostani publikációnkban megosztani Önnel!


Az 5 perces keresőmarketing tanfolyamunkban megismerkedhettünk a keresőmarketinggel, keresőoptimalizálással és rengeteg kérdésre adtunk választ, mint például „Mi alapján választja ki a Google a legelső találatokat” vagy „Mit is vár el a Google egy weblaptól”.

Természetesen a keresőoptimalizálás egy olyan komplex, hozzáértést és tapasztalatot igénylő feladat, amelyet érdemes szakemberre bízni, ha nem akarjuk, hogy weboldalunk valamilyen apró hibából kifolyólag a Google részleges vagy teljes kitiltásának áldozatává váljon.

Van azonban néhány olyan keresőoptimalizálás segédeszköz, amelyet felhasználhat weboldala elemzésére, hibáinak feltárására, helyezésének vizsgálatára, weboldala Google értékének mérésére.
Biztos találkoztak már az interneten hasonló eszközökkel, azonban nagyon kevés oldalon érhetőek el  ezen hasznos keresőoptimalizálás segédeszközök együtt, illetve még kevesebb oldalon működnek megfelelően!

Programozó csapatunk ezért is döntött úgy, hogy a legfontosabb keresőoptimalizálás eszközöket helyesen programozva, elkészítve tegye elérhetővé Önöknek- mindezt teljesen ingyen! Mivel itt komoly programozási feladatról van szó, amely természetesen tesztelést is igényel, ezért ezeket a segédeszközöket folyamatosan fogjuk elérhetővé tenni, ahogy azok elkészültek.

Az alábbiakban rövid ismertetővel felsoroljuk azon keresőoptimalizálás segédeszközöket, amelyeket programozóink folyamatosan fejlesztenek. Minden eszköz elérhető!

Kulcsszó kalkulátor: A kulcsszó kalkulátor eszköz segítségével Ön az adott weboldal és kulcsszó megadásával egy „hozzávetőleges” kalkulációt kap arról, hogy milyen konkurenciával és nehézséggel számolhat a megadott adatok viszonylatában.
A kalkuláció tájékoztat arról, hogy az adott weboldalt a megadott kulcsszóra cégünk milyen időtávon belül és milyen költséggel juttatja a Google kereső első 10 találata közé, így a kalkulációt felhasználhatja ajánlatkéréshez is.

Kulcsszó sűrűség vizsgáló: A kulcsszó sűrűség vizsgáló eszköz segítségével megvizsgálhatja, hogy a megadott weboldal tartalmi részében milyen arányban helyezkednek el a kulcsszavak az egész tartalomhoz képest. Ezt nevezzük az oldal kulcsszó sűrűségének, melynek általánosságban 2-8% közé kellene esnie az adott kulcsszó viszonylatában.

Kulcsszó ajánló: A kulcsszó ajánló eszköz segítségével a megadott kereső szóra generálhat további releváns kulcsszavakat, így tökéletesen alkalmazható például túlságosan frekventált kereső kifejezéseket helyettesítő kulcsszó összetételekre.

Google helyezés vizsgáló: A Google helyezés vizsgáló segítésével megtudhatja, hogy a megadott weboldal hányadik helyen szerepel a Google keresőben az adott keresőszó viszonylatában.  Segítségével másodpercek alatt megtudhatja tényleges helyzetét a keresőben, nincs szükség manuális keresgélésre. Választható, hogy a program az első 100 vagy az első 1000 találat között keressen.

Indexelt oldalak vizsgálata: A Google keresőben való megjelenés elengedhetetlen feltétele, hogy weboldalunkat a kereső felismerje, regisztrálja, hiszen csak azután tudja elhelyezni a rangsorolási listában. Az eszköz segítségével megtudhatja, hogy a Google keresőrobotok weboldalának mely részét ismerték fel, azaz tárolták el adatbázisukban.

Meta tag generáló: A meta tagek olyan fontos és hasznos információkat tartalmaznak, melyeket a keresőrobotok a rangsorolásokhoz előszeretettel használnak. Ezért is fontos a keresőoptimalizálás szempontjából, hogy a weboldalak rendelkezzenek helyesen kitöltött és hasznos információkat hordozó meta információkkal, melyeknek relevánsnak kell lenniük az adott oldalra nézve. Ezeket a meta elemeket a látogató ugyan nem látja, azonban a Google keresés során egyes részük láthatóvá válik a találati listán. A meta tag generáló eszköz segítségével Ön is könnyedén elkészítheti weboldala helyesen kitöltött és hasznos meta tag-jeit.

Meta tag ellenőrző: A meta tagek olyan fontos és hasznos információkat tartalmaznak, melyeket a keresőrobotok a rangsorolásokhoz előszeretettel használnak. Ezért is fontos a keresőoptimalizálás szempontjából, hogy a weboldalak rendelkezzenek helyesen kitöltött és hasznos információkat hordozó meta információkkal, melyeknek relevánsnak kell lenniük az adott oldalra nézve. Ezeket a meta elemek a látogató ugyan nem látja, azonban a Google keresés során egyes részük láthatóvá válik a találati listán. A meta tag ellenőrző eszköz segítségével Ön is könnyedén leellenőrizheti, hogy weboldala milyen meta tagekkel rendelkezik, és hogy mennyire releváns az adott oldalra nézve.

Tört link és egyéb linkhiba ellenőrző: A tört link egy olyan weboldal hivatkozás, melynél a hivatkozott weboldal nem található! Ez egy nagyon kritikus hiba a keresőrobotok „szemében”, ugyanis azt sugallja, hogy weboldalunkon a látogatót olyan helyre próbáljuk irányítani, amely nem létezik. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy legtöbb esetben olyan „véletlen” hibáról van szó, amely elkerülte a honlap szerkesztő figyelmét, és egy hibásan elhelyezett, vagy már megszűnt hivatkozást elfelejtett eltávolítani a weboldalról. A tört link és egyéb linkhiba ellenőrző eszköz vizagálja a megadott URL-en található oldal belső és külső hivatkozásait, a hivatkozott oldalak meglétét, ezen kívül természetesen más linkhibáról is tájékoztat!

Pagerank ellenőrző: A PageRank egy olyan érték az informatikában, melynek segítségével a Google megítéli, hogy az adott domain mennyire erős, fontos. Minél nagyobb a domain PageRank értéke, annál jobban „bízik” a Google kereső benne.
A PageRank lekérdező eszköz használatával lekérdezheti a megadott domain név PageRank értékét.

Regisztrált viszontlink vizsgáló: A viszontlink egy rendkívül fontos és meghatározó tényező, a keresőoptimalizálás egyik fontos kelléke. Minél több viszontlink mutat oldalunkra, annál jobb helyezést érhetünk el a Google keresőben és annál jobb PageRank értéket kaphat oldalunk. A viszontlink vizsgáló eszköz segítségével megtudhatja, hogy a Google keresőben hány regisztrált link mutat a weboldalára.

Viszontlink kereső: A viszontlink kereső egy nagyon hasznos eszköz azoknak, akik ellenőrizni kívánják azt, hogy saját weboldal linkjük megtalálható-e partnereik oldalán. Például egy linkcsere során elhelyezett kölcsönös link meglétének ellenőrzésére tökéletes eszköz. Választható, hogy a program csak a megadott keresési URL-en keressen, vagy térképezze fel a megadott keresési URL összes aloldalát és azokon is végezzen keresést.Könyvjelző és megosztás
Keresőmarketing, Kereső marketing, Keresőoptimalizálás, Kereső optimalizálás, Internet marketing, SEO Főoldal Rólunk Szolgáltatásaink Ügyfeleink Kapcsolat *
SEO tanfolyam
Keresőmarketing vélemények
Kapcsolatfelvétel